Ilustrační foto Jaroslav Veselý
Široký výběr ubytování v Krkonoších (včetně vyhledávání podle mapy):
Ubytování na portálu Region - Krkonoše
Interaktivní vyhledávání ubytování:
Ubytování na serveru České hory: Na digitální mapě můžete zvolit oblast ve které chcete vyhledat objekty poskytující ubytování. Před vyhledáváním si v odkazech nad mapou zvolte velikost oblasti: 5x5km, 10x10km, 15x15km, 20x20km. Poté klikněte na mapě myší nad vybranou oblastí;
Další odkazy na nabídky ubytování:
Pobyty v Krkonoších na serveru Sdovolená; Nabídka ubytování na serveru Naše hory;
Ubytování na serveru web4.deskline.net; Ubytování na serveru Hory-Krkonoše;
Ubytování, které turisté doporučují:
OREA Hotel Horal Špindlerův Mlýn; Recenze k pobytu v Hotelu Horal;
Bouda Máma Pec pod Sněžkou;
Hotel Pivovarská Bašta Vrchlabí;
Krkonošské gastronomické speciality:
Podobně jako v ostatních regionech České republiky, i v Krkonoších vznikaly gastronomické speciality. Recepty na některé z nich si můžete prohlédnout a v případě zájmu i vyzkoušet.
Krkonošské kyselo: Kluci v akci;
Viz také:
Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky;
Svérázná krkonošská kuchyně;
Krkonoše na vašem talíři. Uvařte si kulajdu nebo salát z lesních hub;
Kluci v akci
Ondřej Slanina - Přes své mládí má praxi z mnoha pražských restaurací, byl také členem Pražského kulinářského týmu, se kterým mimo jiné získal bronzovou medaili na kuchařské olympiádě v Erfurtu. Každou sobotu od půl sedmé ho můžete sledovat společně s Filipem Sajlerem v kuchařském pořadu Kluci v akci. V současnosti se stará o provoz horských hotelů např. Pražská bouda v Peci pod Sněžkou a také o restauraci Chateau St. Havel v Praze 4. Zaměstnává ho také Fresh food catering a Čerstvá škola vaření. S manželkou Martinou mají syna Ondřeje, bydlí v rodinném domě za Prahou, kde si užívají klidu a pohody.
(Zdroj: Reklamní magazín Českých drah ČD pro vás; www.cd.cz/cdprovas)
Česká televize, 11.2.2012: Cesty po krkonošských boudách a vaření pro lyžaře. Kluci s lyžařskou výstrojí pro přesun střídají běžky, snowboard i rolbu se skútrem. Právě tak, jak dovolí počasí. Tentokrát nečekaně zařádil orkán Andrea, tak se kluci ve vánici a mlze brodí sněhem a mezi vařením se zahřejí na Výrovce horkým čajem s citronem a medem.
Česká televize, 18.2.2012: Druhý zimní zasněžený díl kulinářského činění se odehrává v Peci pod Sněžkou. Vydatná strava pro všechny sportovce je nedílnou součástí života na horách. Pražská bouda, v níž se uskuteční veškeré vaření, patří mezi deset kultovních chalup v Krkonoších. Leží totiž na významném rozcestí a je důležitým bodem na Krkonošské magistrále: Jánské lázně - Černý důl - Pec pod Sněžkou - Sněžka. Bouda se po dlouhé době vrací do let své slávy, kdy ji v roce 1934 postavil Český svaz turistů.
Video:
Toulavá kamera ochutnává Česko: Krkonoše;