Reklama: Wifi Analyzer Užitečná aplikace pro Androida
Navigace: Krkonoše > Články > O encyklopedii

O encyklopedii

Krkonoše jsou velmi oblíbenou destinací. Ročně je navštíví kolem osmi milionů turistů a milovníků zimních sportů (česká strana 6 milionů, polská 2 miliony /některé prameny uvádějí dokonce až 10 milionů návštěvníků/). Proto je cílem této multimediální encyklopedie nejen seznamovat její návštěvníky s krásami a pozoruhodnostmi Krkonoš, ale vzhledem k vysoké návštěvnosti této lokality také, a především, s mimořádným významem a nutností ochrany přírodního bohatství našich nejvyšších hor. V neposlední řadě by měla prohlídka encyklopedie potěšit i ty návštěvníky, kteří Krkonoše znají a zamilovali si je.



A co je na Multimediální encyklopedii Krkonoš nejcennější? Především jsou to atlasy krkonošských rostlin a živočichů, ale také skutečnost, že v uvedené encyklopedii jednotlivé stránky neobsahují reklamy, které na většině webů vůbec nesouvisí s tématem webové stránky, obtěžují její návštěvníky a ve velké většině webové stránky totálně devastují.

Informace o Krkonoších jsou v encyklopedii soustředěny především v abecedním rejstříku, článcích a atlasech. Abecední rejstřík obsahuje stručnější údaje, které jsou však průběžně doplňovány odkazy na další informační zdroje. Články obsahují podrobnější údaje, navíc většinou doplněné odkazy na audio nahrávky Českého rozhlasu (např. Obrazový atlas ptactva Krkonoš) a na videa České televize, např. na pořad Toulavá kamera.

Encyklopedie se také poměrně podrobně věnuje známé postavě našich nejvyšších hor - Krakonošovi. Informace o této bájné postavě jsou shromážděny v článku Krakonoš - dobrý duch našich hor. K tomuto tématu v encyklopedii nechybí ani odkazy na oblíbené Krkonošské pohádky.

Další (obrazové) informace o Krkonoších lze získat na stránce nazvané Krkonoše právě teď!, kde naleznete odkazy na online webové kamery. Návštěvník encyklopedie má tak možnost nahlédnout do vybraných krkonošských lokalit v reálném čase.

Informace v jednotlivých sekcích a článcích jsou doplněny odkazy na veřejně dostupné filmy a videa natočené v Krkonoších a o Krkonoších. Pro návštěvníky encyklopedie, kteří se zajímají především o audiovizuální materiály, byla vytvořena speciální stránka s názvem Krkonošská videotéka, v níž jsou odkazy na tyto materiály soustředěné.

Toto encyklopedické dílo zdaleka není dokončené, další informace budou průběžně přidávány. Zejména se jedná o průběžné doplňování obrazového atlasu krkonošské fauny, kromě krkonošské avifauny, která je již v encyklopedii zapracovaná. Ale i zde budou pravděpodobně časem některé údaje aktualizovány a upřesňovány. Samozřejmě budou do encyklopedie přidávány i další odkazy na multimediální tvorbu, vztahující se k našim nejvyšším horám. Postupně by zde mělo být o Krkonoších soustředěno maximum dostupných informací. Protože encyklopedie obsahuje stovky (v budoucnu možná tisíce) odkazů na externí zdroje informací, jak textové tak obrazové, může se ojediněle stát, že některý odkaz bude dočasně nefunkční a bude opraven v rámci průběžné kontroly.

Zde bych chtěl požádat návštěvníky a čtenáře encyklopedie o pomoc a určitou spolupráci při tvorbě tohoto díla. V případě, že v některé části encyklopedie objevíte nefunkční odkaz, sdělte mi, prosím, tuto skutečnost na níže uvedenou e-mailovou adresu. V e-mailu, prosím, uveďte na které stránce se nefunkční odkaz nachází. Vám všem, kteří se do této spolupráce zapojíte velmi děkuji. 

Kontakt : upcv (zavináč) seznam.cz 


(c) 2009 - 2016 Multimediální encyklopedie Krkonoš. Cílem těchto webových stránek je podpořit ochranu přírodního bohatství Krkonoš. Princip webové multimediální encyklopedie je založen na kompilaci odkazů (linků) na volně dostupné webové stránky obsahující písemné, obrazové a zvukové informace o Krkonoších a krkonošské přírodě, které vhodně doplňují publikované informace čerpané z odborné literatury různých autorů.
Logo na stránkách: Miniatura snímku Kaple sv. Františka z Assisi u Erlebachovy boudy; foto Jaroslav Veselý 

 
© vejacv.albums.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma