Reklama: Bezpečnostní schránka Co to je bezpečnostní schránka.
Navigace: Krkonoše > Ubytování v Krkonoších, vybrané restaurace, gastronomické speciality

Ubytování v Krkonoších, vybrané restaurace, gastronomické speciality


     Ilustrační foto Jaroslav Veselý

Široký výběr ubytování v Krkonoších (včetně vyhledávání podle mapy):

Ubytování na portálu Region - Krkonoše

Interaktivní vyhledávání ubytování:


Ubytování na serveru České hory: Na digitální mapě můžete zvolit oblast ve které chcete vyhledat objekty poskytující ubytování. Před vyhledáváním si  v odkazech nad mapou zvolte velikost oblasti: 5x5km, 10x10km, 15x15km, 20x20km. Poté klikněte na mapě myší nad vybranou oblastí; 

Další odkazy na nabídky ubytování:

Pobyty v Krkonoších na serveru Sdovolená;  Nabídka ubytování na serveru Naše hory;  

Ubytování na serveru web4.deskline.net;  Ubytování na serveru Hory-Krkonoše;  

Ubytování, které turisté doporučují:

OREA Hotel Horal Špindlerův Mlýn;  Recenze k pobytu v Hotelu Horal;

Bouda Máma Pec pod Sněžkou;  

Hotel Pivovarská Bašta Vrchlabí; 

Krkonošské gastronomické speciality:

Podobně jako v ostatních regionech České republiky, i v Krkonoších vznikaly gastronomické speciality. Recepty na některé z nich si můžete prohlédnout a v případě zájmu i vyzkoušet.

Krkonošské kyselo; viz také Kluci v akci;

Viz také:  
Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky;

Svérázná krkonošská kuchyně

Krkonoše na vašem talíři. Uvařte si kulajdu nebo salát z lesních hub;
Nápoje z Krkonoš zahřejí;

Kluci v akci
Ondřej Slanina - Přes své mládí má praxi z mnoha pražských restaurací, byl také členem Pražského kulinářského týmu, se kterým mimo jiné získal bronzovou medaili na kuchařské olympiádě v Erfurtu. Každou sobotu od půl sedmé ho můžete sledovat společně s Filipem Sajlerem v kuchařském pořadu Kluci v akci. V současnosti se stará o provoz horských hotelů Kladenka a Pražská bouda v Peci pod Sněžkou a také o restauraci Chateau St. Havel v Praze 4. Zaměstnává ho také Fresh food catering a Čerstvá škola vaření. S manželkou Martinou mají syna Ondřeje, bydlí v rodinném domě za Prahou, kde si užívají klidu a pohody.
(Zdroj: Reklamní magazín Českých drah ČD pro vás; www.cd.cz/cdprovas)
Česká televize, 11.2.2012: Cesty po krkonošských boudách a vaření pro lyžaře. Kluci s lyžařskou výstrojí pro přesun střídají běžky, snowboard i rolbu se skútrem. Právě tak, jak dovolí počasí. Tentokrát nečekaně zařádil orkán Andrea, tak se kluci ve vánici a mlze brodí sněhem a mezi vařením se zahřejí na Výrovce horkým čajem s citronem a medem.
Česká televize, 18.2.2012: Druhý zimní zasněžený díl kulinářského činění se odehrává v Peci pod Sněžkou. Vydatná strava pro všechny sportovce je nedílnou součástí života na horách. Pražská bouda, v níž se uskuteční veškeré vaření, patří mezi deset kultovních chalup v Krkonoších. Leží totiž na významném rozcestí a je důležitým bodem na Krkonošské magistrále: Jánské lázně - Černý důl - Pec pod Sněžkou - Sněžka. Bouda se po dlouhé době vrací do let své slávy, kdy ji v roce 1934 postavil Český svaz turistů.

Video:
Toulavá kamera ochutnává Česko: Krkonoše;

 

 
© vejacv.albums.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma, reklama PC fórum