Reklama: Wifi Analyzer Užitečná aplikace pro Androida
Navigace: Krkonoše > Krkonošská videotéka: filmy, videa, prezentace > Krkonošská videotéka: Čt: Události v Krkonoších (30.5.2019 - 20.12.2019)

Krkonošská videotéka: Čt: Události v Krkonoších (30.5.2019 - 20.12.2019)

 
   Pohled na Luční horu, vpravo pohled na úpatí Stohu
 
30.12.2019: Dopravní kolaps v Krkonoších
Doprava do horských středisek v Krkonoších opět kolabovala. Policie dnes musela znovu regulovat provoz na příjezdových cestách do Špindlerova Mlýna i Pece pod Sněžkou.

20.12.2019: Lyžařské areály se připravují na nápor turistů
Během svátků zamíří na hory tisíce lidí. Kvůli teplému počasí je ale zatím v provozu jen část sjezdovek. Lyžuje se například ve Špindlerově Mlýně. Situaci tam právě sleduje redaktorka Veronika Skřivanová.

16.12.2019: Požár chaty v Peci pod Sněžkou
U sjezdovky Javor v Peci pod Sněžkou shořela v noci na dnešek chata Bažina. Nikdo nebyl zraněn.

6.12.2019: Zpoždění otevření Petrovy boudy
Otevření nové Petrovy boudy v Krkonoších bude mít zpoždění. Původně měla zahájit provoz k Novému roku 2020, termín se ale posouvá na přelom ledna a února.

15.11.2019: Silný vítr na hřebenech Krkonoš i na východě a jihu Čech
Kvůli spadlému stromu nejezdí vlaky na trati z Českých Budějovic směrem na Prahu a Brno. První výjezdy hlásí kvůli větru a sněhu také horská služba v Krkonoších.

15.10.2019: Bourání Sokolské boudy
Krkonoše přijdou o další slavnou hřebenovou stavbu. Sokolská bouda na Černé hoře už jde k zemi. Několik posledních let byla zavřená a chátrala. Zachránit sto let starou původní budovu už pak nebylo možné.

26.9.2019: Vyšetřování sobotní nehody u Špindlerova Mlýna
Zemřel při ní zástupce ředitele Vojenského zpravodajství Milan Jakubů. Podle několika svědeckých výpovědí srážce předcházely agresivní jízdy sportovních aut.

6.9.2019: Autorka pokuty zaplatila mandalu
Správě Krkonošského národního parku se dnes přihlásila žena, která vytvořila na Sněžce kamenný obrazec. Zaplatila pokutu 5 tisíc korun. Správa parku navíc zjistila, že k poškození rostlin nedošlo.

2.9.2019: V Krkonoších ubývá obyvatel
Hodinové fronty na lanovku na Sněžku nebo třeba na stezku Korunami stromů. Tak to vypadalo během léta v Krkonoších. Na jednu stranu české hory během letní sezony praskaly pod náporem turistů, na stranu druhou tu ale ubývá dlouhodobě žijících obyvatel.

2.9.2019: Krkonošská causa bobtná
Přibylo obvinění v cause 9 stíhaných lidí kvůli dotovaným projektům v Krkonoších.

14.8.2019: Mladí skokani na lyžích nemají už déle než rok kde trénovat
Skokanské můstky v Harrachově chátrají. Peníze na záchranu malých můstků chtějí vybrat ve veřejné sbírce. Opravu toho velkého a mamutího by ale měla podle nich zaplatit vláda.

31.7.2019: Nová Petrova bouda.
Druhá nejvýše položená obývaná bouda ve Špindlerově Mlýně Petrova bouda se ještě letos otevře turistům. Před osmi lety zničil jeden ze symbolů Krkonoš kompletně požár.

23.7.2019: Špindl se brání bytům.
Špindlerův Mlýn odmítá výstavbu apartmánových bytů. Městu nic nepřinesou, zůstanou prázdné a kvůli nim mizí lůžka v hotelích.

19.7.2019: Terminál v Peci pod Sněžkou uvolní pozemky pěším.
Dopravní terminál a parkovací dům pro 460 aut. Roste u hlavní příjezdové cesty do Pece pod Sněžkou. Centrum krkonošského střediska je totiž osobní dopravou přetížené.

17.7.2019: Sanace skály ve Špindlerově mlýně.
Dopravní omezení, ale taky zajímavý pohled čeká řidiče na hlavní příjezdové cestě do Špindlerova Mlýna. Horolezci totiž přímo nad silnicí zajišťují skálu, ze které padaly kameny.

16.7.2019: Odpadky v Krkonošském národním parku.
Krkonošský národní park loni navštívily bezmála čtyři miliony lidí. Podle dat mobilních operátorů vzroste každý rok počet turistů v našich nejvyšších horách téměř o pět procent.

15.7.2019: Omezení cesty na Sněžku.
Takzvanou řetězovou cestou na Sněžku mohou ode dneška turisti jenom stoupat - dolů z nejvyšší české hory musí jinudy.

28.6.2019: Krkonoše před prázdninami.
Úklid v hotelích a pensionech, doplňování potravin, příprava atrakcí pro děti i dospělé. Tak to dnes vypadalo v nejvyšších českých horách – Krkonoších, do kterých v následujících dnech na prázdniny zamíří tisíce rodin z Česka i ze zahraničí.

5.6.2019: Sníh v Krkonoších
V Česku dnes panovaly tropické teploty, přestože počasí je ryze letní, na některých místech v horách stále leží sníh.

3.6.2019: Tradiční členění Krkonošského národního parku na tři zóny, od první nejpřísněji střežené až po tu nejméně hlídanou třetí, končí.
Nově budou zóny čtyři, přičemž nejvzácnější lokality budou takzvaným klidovým územím.

30.5.2019: Špatný mobilní signál na horách
Jsou v Česku oblasti, hlavně v horách, kde je pořád nedostatečné pokrytí signálem pro mobilní telefony: Např. Malá Úpa v Krkonoších: Její obyvatelé kvůli tomu už začátkem loňského roku sepsali petici - dodnes se ale situace nezlepšila.

 
© vejacv.albums.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma