Reklama: Bezpečnostní schránka Co to je bezpečnostní schránka.
Navigace: Krkonoše > Krkonošská videotéka: filmy, videa, prezentace > Krkonošská videotéka: Čt: Události v Krkonoších (2.1.2020 - 17.9.2020)

Krkonošská videotéka: Čt: Události v Krkonoších (2.1.2020 - 17.9.2020)

 
 Cesta od Kozích hřbetů k Luční boudě  foto Jaroslav Veselý

Akce a události v Krkonoších (přehled: 2021 - 2006)

1.10.2020: 
17.9.2020: Neobvyklou podívanou dnes měli návštěvníci krkonošského Špindlerova Mlýna.
Nad národním parkem létal vrtulník, který převážel betonové sloupy vysokého napětí.
15.9.2020: Úbytek hostů ve Špindlerově Mlýně.
Senioři z Německa a také lidé, přijíždějící na školení a semináře. To bývá na konci léta a na podzim velmi podstatná část klientely v Krkonoších.
2.9.2020: Vrtulník pomáhal zabezpečit nové propady půdy.
V Krkonoších nad horou Medvědín dnes pomáhal vrtulník zabezpečit nové propady půdy, které jsou důsledkem těžby uranové rudy v 50.letech.
2.9.2020: Rekordní počet odpadků v Krkonoších.
Turisté zanechali po letní sezóně v Krkonoších rekordní množství odpadků.
27.8.2020: Návštěvnost nejvyšších českých hor, Krkonoš, roste.
Stále většímu zájmu se ale hory těší i z druhé strany, tedy z Polska.9.9
6.8.2020: Správa KRNAP staví dřevěné přehrážky.
Správa Krkonošského národního parku staví v horách dřevěné přehrážky - zábrany v příkopech, které se v krkonošských lesích naopak uměle vytvářely před desítkami let.
4.8.2020: Rekonstrukce cesty na Sněžku.
Turisté, kteří chtějí navštívit nejvyšší českou horu Sněžku, by se v následujících týdnech měli vyhnout horskému chodníku z Růžové hory a využít alternativní trasy.
24.7.2020: Rušení hromadných akcí v Krkonoších.
I horské boudy a hotely v Krkonoších ruší hromadné akce, pořádání koncertů a firemních akcí.
8.7.2020: Krkonoše bojují o turisty, zahraniční chybí.
Pro podnikatele v turistickém ruchu v Krkonoších začala letošní nejdůležitější část roku. Letní sezóna má dohnat finanční ztráty po mírné zimě a epidemii koronaviru.
1.7.2020: Nové značení zón v Národním parku Krkonoše.
V Krkonoších se dneškem pro turisty mění hned několik věcí. Tou nejzásadnější změnou je, že začíná platit nová zonace. Návštěvníci se tak vůbec poprvé setkají s takzvaným "klidovým územím".
25.6.2020: Lidé se do hor nehrnou.
Zatímco na jaře to vypadalo, že penziony a hotely v českých horách budou na letní prázdniny plné, realita je jiná. Například o krkonošský Špindlerův Mlýn je zájem menší než vloni.
17.6.2020: Vrchol Snežky obepíná ochranná síť.
Vrchol nejvyšší hory Česka - Sněžky ode dneška obepíná ochranná oranžová síť: Má turistům bránit ve vstupu na svého druhu unikátní alpínské trávníky. Dosavadní řetězové ohraničení návštěvnického prostoru totiž lidé běžně nerespektovali.
2.6.2020: Oprava stezky na Sněžku.
Začala oprava nejfrekventovanější krkonošské stezky z Růžové hory na Sněžku. Stavbaři musejí prořezat porost, odtěžit povrch cesty a následně položit nový. To bude znamenat problém pro turisty.
20.5.2020: Novinky v Krkonoších.
Nalákat lidi i do lokalit, které nejsou tolik navštěvované, a ulevit tak turisticky nejvíc zatíženým partiím hor.
6.5.2020: Tragickou nehoda u Špindlerova Mlýna.
Policisté uzavřeli vyšetřování tragické nehody u Špindlerova Mlýna z loňského září. Potvrdili, že nehodu zavinil řidič sportovního vozu Ford Mustang, který se srazil s protijedoucím autem.
30.4.2020: Horská střediska se pomalu otevírají návštěvníkům.
Uvolnění režimu v době nouzového stavu chystá Krkonošský i Šumavský národní park.
21.4.2020: Momentální stav sucha v Česku je horší než v uplynulých dvou letech.
Ale nejenom správce krkonošské Luční boudy by uvítal déšť: Momentální stav sucha v Česku je horší než v uplynulých dvou letech - a ty už přitom byly hodnocené taky jako abnormálně suché. K tomu jsou v řekách nízké průtoky.
21.4.2020: Frézování na Luční boudě. Takto se dnes fréza "prokousávala" zbytky sněhu, které na hřebenové cestě v Krkonoších bránily v přístupu k Luční boudě: Bývá to tak každý rok - že právě tam se sníh v Krkonoších drží dlouho.
15.4.2020: Stoupá zájem o letní dovolené v českých horách.
Krkonoše se připravují na rekordní příliv letních turistů. O rodinné dovolené je velký zájem už nyní.
3.4.2020: Ochrana hranic v Krkonoších. Nepřístupná je Cesta česko-polského přátelství.
2.4.2020: Místo příprav na velikonoční svátky, zcela uzavřené horské boudy, ve kterých jsou maximálně jejich majitelé nebo provozovatelé, kteří sčítají ztráty. Tak to teď kvůli koronaviru vypadá v nejvyšších českých horách Krkonoších – a nejenom tam.
26.3.2020: Horská služba varuje turisty.
Místní, horská služba i správy národních parků - konkrétně např. v Krkonoších důrazně žádají, aby lidi roušku nebo jiné krytí nosu a úst nosili právě i třeba v odlehlejší krajině, na hřebenech hor.
18.3.2020: Dlouhé kolony kamionů se tvoří u hraničního přechodu v Harrachově.
Ten je na 120 kilometrů dlouhém úseku česko-polské hranice jediným místem, kudy může zásobování a pendleři projet. Auta ucpala silnici, provoz dopoledne kolaboval. Do hor se nedostaly ani autobusy.
4.3.2020: Další zrušená akce.
Konat se ale nebude ani finále Světového poháru snowboardistů ve slopestylu ve Špindlerově Mlýně: Organizátoři ho zrušili kvůli nepředvídatelnému vývoji kolem koronaviru.
28.2.2020: Přechod Krkonoš: den druhý.
Druhý den putuje přes Krkonoše skupina skialpinistů a štáb České televize. Dnes se výprava vydala směrem na Luční boudu. V posledních dnech v oblasti hustě sněžilo, v horách tak platí druhý stupeň lavinového nebezpečí.
27.2.2020: Přechod Krkonoš.
Dnes vyrazila na přechod našich nejvyšších hor - Krkonoš skupina skialpinistů, členů horské služby a taky štáb České televize. Právě skialpinismus v posledních letech zažívá v tuzemsku obrovský rozmach.
24.2.2020: Vichřice v krkonošském Strážném.
Na včerejší větrný večer bude nerada vzpomínat Vlasta Kubánková z krkonošského Strážného. Během chvilky přišla o polovinu střechy a také o komín. Naštěstí se nikomu nic nestalo a díky obci, která rychle sehnala řemeslníky, už začaly i opravy.
24.2.2020: Rekordní vítr na Sněžce.
Nejsilnější vítr zasáhl o víkendu Sněžku. V neděli večer v nárazech dosáhl rychlosti 180 kilometrů za hodinu. Byl tak jen o málo slabší než při bouři Sabina.
20.2.2020: Sněžka z Polska otevřená.
Cesty z polské strany na Sněžku jsou opět otevřené. Podařilo se zajistit plechy na opláštění meteorologické stanice.
17.2.2020: Uzavřený vrchol Sněžky
Silný vítr poničil na vrcholu Sněžky polskou meteorologickou stanici. Kvůli obavě z utržení plechového opláštění jsou uzavřeny všechny přístupové cesty z Polska.
31.1.2020: Krkonošské hotely jsou skoro obsazené
Pro lyžařská střediska znamená právě období prázdnin vždy velký nápor návštěvníků.
15.1.2020: Nácvik vyprošťování lidí z lavin
Na hřebenech Krkonoš je aktuálně kolem padesáti centimetrů sněhu. Větší množství je ale nafoukané na závětrných svazích.
3.1.2020: Nová zonace KRNAP
Na podzim by mohlo začít platit nové vymezení zón Krkonošského národního parku.
2.1.2020: Nápor turistů na horách
Krkonošská střediska Špindlerův Mlýn a Pec pod Sněžkou zaplavily před silvestrem davy turistů – do hor mířili předem objednaní klienti ubytovacích zařízení, ale i lidé, kteří tam chtěli jen oslavit příchod Nového roku.
 

 
© vejacv.albums.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma