Reklama: Bezpečnostní schránka Co to je bezpečnostní schránka.
Navigace: Krkonoše > Články > Krkonošské pivovary

Krkonošské pivovary


=====================================================================
                                            Krkonošská pivní stezka
                                     Poznejte chuť krkonošských piv !
       Pivní stezka s nejhezčími výhledy na Krkonoše. Splněný sen výletníka. 

=====================================================================


       
V pivovaru na Luční boudě vaří výborné pivo Paroháč     

Přestože je výroba piva neodmyslitelně spjata s městy jako jsou Praha, Plzeň, České Budějovice či Nymburk, v menším rozsahu se vařilo a vaří i v Krkonoších. Varny, spilky i chladírny nalezneme i na polohou obtížně dostupných místech, což z malých krkonošských pivovarů činí zajímavé cíle výletů nejen pro pivaře, ale i návštěvníky, které zajímá technologie výroby či historie pivovarnictví v našich českých kapesních velehorách. Krkonošské pivo má několik společných jmenovatelů, jimiž jsou regionální charakter – žádná z horských značek není distribuována do velkoobchodních řetězců, a snaha o využití lokálních zdrojů. Pro světlé ležáky se využívá český chmel a slad. Každému z piv dodává jedinečnou chuť pramenitá voda, také ve všech případech z lokálních vrtů či vodních toků. Nejdůležitějším pojítkem je však poctivost při výrobě a snaha o zachování zdraví prospěšných látek v nefiltrovaných a nepasterizovaných pivech.

Pivovar na Luční boudě; Zde je důležité připomenout, že pivo z Luční boudy se čepuje také na Labské boudě, kde se jím mohou osvěžit např. turisté, kteří se vydají k prameni Labe; Kdy se s vařením piva na Luční boudě začalo? Viz Události Čt, 16.7.2012: Pivo z hor. Podle majitelů bude zdejší pivovar nejvýš položený v Evropě. 

Penzion Andula Friesovy boudy - pivo FRIES, (mapa), nositel značky Krkonoše originální produkt;

Pivovary ve Vrchlabí: Rodinný pivovar Hendrych,  Pivovar v Hotelu Pivovarská Bašta. I v tomto pivovaru vaří výborné pivo.

Sklárna a minipivovar Novosad a syn, Harrachov


 

 
© vejacv.albums.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma